20131201-03.jpg
20131008-02-2.jpg
130208-060.jpg
121117-049.jpg
20131201-03.jpg

DROPS - Introduktion


"DROPS"
Kunstprojekt med dråber på hud

SCROLL DOWN

DROPS - Introduktion


"DROPS"
Kunstprojekt med dråber på hud

En smuk måde at se kroppen på

"DROPS on skin - So beautiful"
Sådan skrev den danske model og sangerinde Sasseline Sørensen, efter at hun så et at de tidlige billeder fra vores "DROPS" kunstprojekt.
Med et erklæret mål om at fejre det æstetiske og smukke i kroppen, uanset alder og kropstype, vil projektet prøve bekæmpe fordomme, dårligt selvværd og meget mere ét billede af gangen.

Projektet har allerede fået meget opmærksomhed i både ind- og udland, og håbet er, at der vil komme en udstilling med de bedste billeder på et tidspunkt.


HVAD ER BAGGRUNDEN BAG "DROPS" KUNSTPROJEKTET?

"DROPS" kunstprojektet blev til i samarbejde med nogle af mine modeller, som efterspurte en anderledes måde at vise kroppen på.

Det skulle være billeder, som modellen skulle kunne hænge derhjemme på væggen som kunstværker, selvom at det er billeder af dem selv og deres krop. Det var derfor vigtigt at billederne er anonyme, så at ingen andre end dem selv ved, at billedet er et portræt af dem. Efter mange mange timers eksperimentering med koncepter, lys osv. fandt vi en løsning, som viste sig at fungere fantastisk.

HVAD ER "DROPS" BILLEDER?

Billederne er sort/hvide nærbilleder af små vanddråber på hud. Ved hjælp af en speciel olie (som vi fandt efter længere tids samarbejde med dermatologer og vores modeller), kan vi få den perfekte overflade, som ikke reflekterer lyset, men stadig lader vanddråber perle på huden.

Noget af det der gør "DROPS" billederne specielle er, at det er vanddråberne er tegner kroppens form. Det er ikke kroppen der lyses op - det er vanddråberne, og dermed er billederne mere et portræt af vanddråberne, end kroppen.

"DROPS" billeder er anonyme, og med mindre det aftales, vil der ikke blive taget billeder af ansigt osv., som kan genkendes. Ligeledes vil der aldrig blive knyttet nogle navne med nogle af billederne, ved offentliggørelse, udstillinger el.lign., så alle modeller kan være 100% trygge ved at der bliver værnet om deres privatliv. 

121117-047.jpg

HVORDAN FOREGÅR EN "DROPS" FOTOSESSION

"DROPS" billederne tages enten for sig selv, eller er de sidste billeder der tages under en normal fotosession.

Det skyldes primært at billederne kræver at modellen smører sig ind i olie, som efter endt fotografering kan vaskes af.

Af samme grund tages billeder ofte i modellens eget hjem, hvor de har alt ved hånden, er trygge, og kan slappe af. At tage billederne kræver ikke meget plads, så det er ofte muligt at tage dem i små rum. Vi medbringer alt der skal bruges.

Det er på mange måder det nemmeste modeljob du nogensinde vil få, da alt det hårde arbejde ligger i at få lys osv til at passe, og få dråberne til virkelig at træde frem. Modellens primære job er at ligge helt stille i nogle perioder, så dråber ikke flyder sammen.
 

HVAD SKAL BILLEDERNE BRUGES TIL?

Målet er, at "DROPS" skal blive til en udstilling. Til den udstilling vil der kun blive valgt de allerbedste "DROPS" billeder ud, som vil blive præsenteret anonymt. Udvalgte billeder vil desuden blive brugt på hjemmeside og sider til fotokritik m.m.

Tilbagemeldingerne på de få billeder fra projektet som er blevet offentliggjort, har været overvældende, med flere hundrede henvendelser - fra alt fra fotoentutiaster, til gallerier, fra mere end 40 forskellige lande.

Håbet er derfor natuligvis at projektet kan blive videreudviklet, og lavet, så fok verden over kan komme til at nyde billederne.
 


20131008-02-2.jpg

DROPS - Galleri


Galleri

DROPS - Galleri


Galleri

130208-060.jpg

DROPS - Video


Redigering

DROPS - Video


Redigering

Der bliver lagt mange kræfter i både forarbejdet og selve fotoshootet, men en meget stor del af at få det bedste ud af billederne, er redigeringsprocessen.

Hvert billede gennemgår en process, som indebærer at fremhæve både highlights og skygger på hver eneste dråbe, og tager normalt imellem 10 og 20 timers redigering pr billede, før at billedet er klar færdigt.

Video

Her kan du se en timelapse-video der viser en lille smule af redigeringsprocessen:

Venstrehaandsarbejde's grafiker Peter L. Nielsen er en af kun en håndfuld danskere der er Adobe Certified Expert - og han er det i både Photoshop og Lightroom.

121117-049.jpg

DROPS - Tilmeld


Tilmeld

DROPS - Tilmeld


Tilmeld

HVORDAN KAN JEG FÅ TAGET "DROPS" BILLEDER?

Vi søger modeller stadig der vil hjælpe med at gøre projektet til virkelighed, og samtidig få nogle smukke og unikke billeder af sig selv.

Kontakt os via kontaktformularen nedenfor, og skriv lidt om dig selv. Vi vil derefter kontakte dig hurtigst muligt, og Indlede en dialog om, hvordan det skal gøres, og hvad der evt egner sig bedst til dig og din krop ift poseringer, vinkler, lys osv.

Vi søger i øjeblikket kvinder i alle aldre, størrelser og former, så alle skal være velkommen til at kontakte os, da projektet fokuserer på at få det smukke frem i alle aldersgrupper og kropstyper. Eneste krav er at du er engageret og imødekommende, og at du kan se det smukke og interessante i billederne.

Da billederne er Nude Art, skal du være forberedt på at du skal være afklædt ifm fotograferingen, men vi bruger mange kræfter på at vores modeller skal kunne slappe af og føle sig trygge, og vi har mange års erfaring med den type billeder, så du er i de bedste hænder.

HVAD ER I SPECIELT PÅ UDKIG EFTER?

Da projektet har til formål at vise så forskellige personer og kropstyper som overhovedet muligt, er vi interesserede i at høre fra alle interesserede. Det er ikke de "traditionelle modeltyper" vi går efter, og der er ingen krav ift højde, vægt el.lign.

På samme måde vil ting, der ikke nødvendigvis bliver brugt ofte i modelbranchen, ofte være perfekte til "DROPS" billeder, og vi er specielt interesserede i personer med bl.a. kropsudsmykninger som fx intim-piercinger, tatoveringer m.m.

For øjeblikket mangler vi modeller med én eller flere af følgende:

  • Etnisk baggrund
  • Piercinger, intim-piercing m.m.
  • Kønsbehåring
  • Modeller der kan lave alternative poseringer (yoga, ballet el.lign.)

Men vi er interesserede i alle typer, så send gerne en ansøgning ind til projektet. 
 

 

TILMELD DIG KUNSTPROJEKTET

Hvis du er interesseret i "DROPS" kunstprojektet, så download vores kontaktformular, udfyld den så godt du kan, og send den sammen med det beskrevne billedmateriale som vedhæftede filer til peter@venstrehaandsarbejde.com. Vi kontakter dig hurtigst muligt herefter.