Rapper portrait

I 2009 vandt jeg den allerførste udgave af Gaffa Photo Award, med et billede taget i mine første måneder som musikfotograf. Siden er der sket meget, både personligt og teknisk, og derfor er jeg endnu mere stolt af at kunne offentliggøre, at jeg er blevet nomineret til hele to Gaffa Photo Awards i år!

At vinde prisen for 'Bedste Live Foto' var en kæmpe oplevelse, og en begivenhed som gjorde, at jeg begyndte at tro mere på egne evner som fotograf, og dedikere mig yderligere til at fotografere musik. Siden den dag er der sket meget med min fotografering. Jeg har lært meget om de tekniske aspekter, jeg har investeret i udstyr specielt til denne type af billeder - og ikke mindst var responsen så overvældende, at jeg gradvist har fået muligheden for at fotografere større og større navne.

Det var faktisk ikke min plan at tilmelde mig Gaffa Photo Awards 2014. Med en deadline der faldt sammen med bl.a. Aarhus Festuge, og nogle store koncerter, var det faktisk en notifikation på min telefon søndag aften kl 23:30 - 30min før deadline - som mindede mig om at det stadig var muligt at deltage. Da tiden ikke var til at se et helt års musikfotos (langt over 50.000 billeder) igennem, tog jeg nogle af mine seneste billeder, og sendte afsted - med tanken i baghovedet, at jeg sikkert havde glemt mine allerbedste billeder, og måske ødelagt mine muligheder for at klare mig godt ved konkurrencen.

Derfor var overraskelsen meget stor, da jeg fandt ud af, at jeg ikke alene var nomineret i én, men hele to kategorier - endda i kategorier jeg slet ikke havde forventet:

  • Årets portræt foto
    (for billede af Per Vers)
  • Årets feature
    (photostory på 10 billeder - fra "Rødder" gallakoncert i Aalborg)

At det netop skulle være to nomineringer der begge involverer den danske rapper Per Vers (som netop selv har vundet Modersmålsprisen 2014), er et rent tilfælde, men et glædeligt et, da jeg i det sidste års tid har haft fornøjelsen af at arbejde sammen med Per flere gange - senest to gange lige op til deadline på Gaffa Photo Award, som bl.a. resulterede i billederne fra gallakoncerten for den nye udgivelse Rødder.

Det er - mildest talt - overvældende at blive nomineret i hele to kategorier, og jeg glæder mig til at høre resultatet. Vinderne offentliggøres i oktober-nummeret af Gaffa (gratis i hele landet), samt på Gaffa.dk.

Comment