Viewing entries in
Musik

Mika Vandborg toneprint video

Comment

Mika Vandborg toneprint video

Mika Vandborg er uden tvivl en af landets bedste gutarister, og til dagligt gør han sig i bl.a. Electric Guitars (med vennen Søren Andersen) og Love Shop.

Jeg lavede en video på Fatter Eskil i Aarhus, hvor Mika laver et "toneprint" for den nye Viscous Vibe pedal fra TC Electronic. Det blev gjort med et meget simpelt to kamera-setup og tre mikrofoner, og meget hurtigt skudt, da spillestedet hurtigt blev fyldt til bristepunktet.

Se lidt af mine billeder af Electric Guitars herunder - eller se alle billederne af dem her

Comment
Billeder i Spot Festival program

Comment

Billeder i Spot Festival program

Siden 2007 har jeg fotograferet på Spot Festivalen i Aarhus, og det er blevet til utallige koncerter med de bedste upcoming navne fra hele verden, i de hyggelige omgivelser ved Aarhus Musikhus.

I 2014 fotograferede jeg for festivalen og deres arrangør, ROSA, og det blev bl.a. til koncerter med Go Go Berlin, Julias Moon, The Blue Van, Alcoholic Faith Mission, Reptile Youth, og mange mange flere. Se billederne fra Spot 2014 hér.

I forbindelse med festivalen i 2015, som bliver afholdt den første weekend i maj i år, figurerer mine billeder mange steder i det officielle program som Gaffa har lavet - bl.a. et helt opslag med mine billeder (og min tekst).

Læs magasinet hér

Mange Venstrehaands-billeder i Spot15 programmet.

Comment
I studiet med Stephanie Maria

Comment

I studiet med Stephanie Maria

Sidste år lavede jeg pressebilleder af Stephanie Maria.  Klik hér  for at læse mere, og se billederne.

Sidste år lavede jeg pressebilleder af Stephanie Maria. Klik hér for at læse mere, og se billederne.

Den danske sangerinde Stephanie Maria var i denne uge i studiet for at indspille numre med sit nye band, som bl.a. tæller undertegnede på guitar, keyboard og kor. Derfor kom kameraet med en tur behind the scenes.

For mange kommer det som en overraskelse, at jeg også selv er musiker, men det er faktisk noget der går meget længere tilbage end min kærlighed til fotografering - og jeg har spillet musik siden jeg var 6 år gammel.

Siden 2013 har jeg spillet sammen med den unge danske sangerinde Stephanie Maria, som jeg selv var med til at opdage til talentudviklingsprojektet Talent13. I 2015 har vi startet et nyt band, sammen med to erfarne musikere på trommer og bas/keys, og der arbejdes nu på en masse nye numre. Genremæssigt er det lidt mere elektronisk end tidligere, men har et fantastisk drive, og er noget jeg er sikker på, vil appellere til rigtig mange. Tænk musik lidt i stil med Mø, med en smuk og klar kvindevokal i front.

I denne uge hoppede vi i studiet med Torben Møhlenberg bag knapperne, i de hyggelige omgivelser i KaosAmbasaden i Randers. Numrene er nu sendt til den dygtige Kent Olsen til mix. Vi glæder os meget til at kunne dele dem med jer alle - forhåbentlig kommer der også snart en video.

Oplev bandet live
Onsdag d. 4. marts kl. 21:30 kan bandet opleves på Atlas i Aarhus i forbindelse med Emergenza Festivalen.

Comment
Billeder til #GrimFest15

Comment

Billeder til #GrimFest15

Jeg har været fotograf på Danmarks Grimmeste Festival i flere år, og nu bliver mine billeder fra sidste år brugt til at reklamere for årets festival, som ligger 30. juli - 1. aug.

grim.jpg

Danmarks Grimmeste Festival er et af landets mest undervurderede festivaler - ikke kun på grund af de unikke og smukke omgivelser omkring gården i Brabrand ved Aarhus, men også på grund af deres evne til at finde upcoming navne, som (sammen med store danske og internationale navne) skaber et alsidigt og spændende program, som altid overrasker!

Det er fx ikke unormalt at opleve bands spille på den mindre scene i gårdhaven lige før de bryder igennem, og så opleve dem på den store Skovscene et år eller to efter, når de er brudt igennem. Det har bl.a. været gældende for bands som Go Go Berlin, Bottled in England, Tako Lako m.m.

2014 bød bl.a. på koncerter med TopGunn, The Minds of 99, WhoMadeWho, Julias Moon, The Blue Van, Skambankt, Baby in Vain, Lucy Love, When Saints Go Machine, Trentemøller og mange flere. 2015 bliver mindst lige så interessant.

Jeg håber vi ses til sommer til Danmarks hyggeligste havefest!

Comment
Se billeder fra 1000+ koncerter

Comment

Se billeder fra 1000+ koncerter

Venstrehaandsarbejde har siden starten i 2007 fotograferet over 150 koncerter om året, og er dermed en af landets absolut mest aktive koncertfotografer. Nu kan du gå på jagt i arkivet.

I 2007 startede jeg Venstrehaandsarbejde op, med at fotografere alle de koncerter jeg kunne komme til. Gudskelov fik jeg frie hænder til at fotografere af det fantastiske spillested Café von Hatten i Randers, og begyndte at lære alt jeg kunne om, hvordan man tager billeder i de meget svære forhold der ofte er til koncerter - ikke mindst på små spillesteder!

Efter at have vundet en Gaffa Photo Award for 'Årets Bedste Live Billede' i 2009, blev ambitionsniveauet skruet op, og det betød bl.a. at så mange af sommerens festivaler som muligt. Det er alt i alt blevet til over 1000 koncerter med nationale og internationale kunstnere, og også enkelte koncerter udenfor landets grænser.

I gallerierne vil man fx kunne finde alle billederne taget på bl.a Roskilde Festival, Spot Festival, Danmarks Grimmeste Festival, Grøn Koncert - og mange flere, og der er alle genrer fra kor-koncerter og singer/songwritere, til metal og hiphop. Igennem årene er der næsten ikke nogen danske kunstnere der ikke har stået foran mit kamera, så der er virkelig meget at tage af - og endnu mere at finde.

"Mit mål er altid, at tage ét billede, som opsummerer stemningen til en koncert. Det skal være sådan, at dem som var tilstede vil kunne se det og huske hvor god en oplevelse det var - og få dem dem der ikke var der til at ønske at de havde været der!"
- Peter L. Nielsen, Venstrehaandsarbejde.com

Jeg er i gang med at uploade alle de gamle gallerier, og gøre det nemt at finde gamle billeder. Derfor kan man i bunden af alle sider finde links til enten arkivet for musikbilleder eller til blogposts:

Der er pt lagt billeder ud der går tilbage til marts 2011, men der vil komme mange flere af de gamle billeder til løbende, så hold endelig øje med dem.

I musikarkivet vil du kunne vælge ud fra fx bandnavne, spillesteder/festivaler, måned og meget mere, så det skulle gerne være nemt at finde det du leder efter. Begge arkiver har desuden en søgefunktion, som gør det endnu nemmere.

Comment