Cody, SPOT 2013

Jeg har i mange år været fast inventar på SPOT Festivalen i Aarhus. Lige siden starten af Venstrehaandsarbejde, har festivalen været en meget vigtig mulighed for både at høre ny musik - og networke med branchen. I år er jeg blevet hyret af ingen ringere end ROSA til at forevige festivalen.

Nabiha, SPOT 2011

Spot Festivalen er en af Danmaks vigtigste festivaler, og - måske fordi at det er en branchefestival - ofte undervurderet i den brede befolkning når snakken kommer på festivaler i landet. Realiteten er dog, at området omkring Musikhuset i Aarhus hvert år bliver omdannet til et mekka for musikelskere. Et sted hvor folk kan mødes, og hvor ny musik kan opleves.

Fra da The Raveonettes blev "opdaget" af David Fricke fra Rolling Stone Magazine for ti år siden, til den massive succes danske bands i disse år nyder i store dele af Europa og resten af verden - meget af det har haft udspring til SPOT Festivalen.

Mont Oliver, Spot 2013

Jeg har fotograferet på SPOT siden 2007, da jeg var der med bl.a. Dúné og The Blue Van, som jeg arbejdede med på det tidspunkt, og jeg har været der hvert år siden. Det er blevet til koncerter med nogle af de store navne - men ikke mindst også stedet hvor jeg kunne opleve bands inden de for alvor brød igennem. Bands som Ginger Ninja, Reptile Youth, Mont Oliver, Black City, Ulige Numre, Nabiha m.fl. oplevede jeg på SPOT inden resten af landet fik øjenene op for dem. 

I år skal jeg dække festivalen for ingen ringere end ROSA (Dansk Rock Samråd), som er organisationen der bl.a. sørger for at dansk musik kommer ud til hele verden. Det vil ikke ændre på de billeder jeg tager - det vil stadig være de samme billeder - men publikummet vil blive større, og jeg håber at billederne vil kunne være med til at vise hvilken fantastisk festival SPOT Festivalen er.

 

Comment